Foto: john de Pater

John van Vugt maakt keuze voor eigen ontwikkeling

  Sport

door Jan J. Timmer

John van Vugt is bezig aan zijn laatste maanden bij voetbalvereniging Smitshoek. Komende zomer maakt hij de overstap naar Heerjansdam.

Barendrecht - "Laat ik voorop stellen dat ik het bij Smitshoek erg goed naar mijn zin heb", zegt Van Vugt. Dat is ook echt zo. De club is prettig,ik maak deel uit van een hartstikke leuk team en ook met trainer Richard Middelkoop kan ik prima opschieten. Het enige kleine minpuntje voor mij is dat ik in het eerste elftal sta opgesteld als linksback, terwijl ik het liefst als centrale verdediger zou spelen. Ik heb me uiteraard in het belang van het team geschikt in mijn huidige positie en ben blij dat ik daardoor wél iedere week op het veld sta, maar op de langere termijn zou ik toch graag naar het centrum toe verhuizen. Uit gesprekken met de trainer en de technische commissie werd me duidelijk dat dat een lastig verhaal gaat worden. Daar maakte ik uit op dat t verstandig zou zijn om me op een andere club te richten. Dat werd Heerjansdam waar Ron Timmers komend seizoen als hoofdtrainer gaat werken en mijn oom Peter van Vugt straks ook een rol vervult.Ik verheug me op die samenwerking. Daar komt nog eens bij dat Heerjansdam het prima doet en wil bouwen aan nog betere prestaties.Ik denk dat ik me in die sfeer goed ga thuis voelen. Ik wil zelf namelijk ook niets liever dan me verder ontwikkelen als voetballer op mijn favoriete positie.Het komt in dat kader goed uit dat de club me gehaald heeft als linker centrale verdediger. Ik moet er uiteraard zélf voor gaan zorgen dat ik ook daadwerkelijk een basisplaats afdwing."

Zijn laatste maanden bij Smitshoek wil John van Vugt (23) alles geven om zijn team een zo hoog mogelijke eindklassering te bezorgen. "Na twee seizoenen waarin de club zich op het nippertje wist te handhaven, lijkt het er op dat we het ditmaal met wat minder stress gaan redden," glimlacht hij. "Dat is ook logisch omdat we aantoonbaar beter zijn gaan voetballen. Ik zal straks met veel plezier terugdenken aan Smitshoek. Zo'n leuke spelersgroep heb ik nooit eerder meegemaakt. Als ik alleen daar naar kijk dan zou ik nog wel tien seizoenen bij deze vereniging willen blijven voetballen. Maar ja...... er is die persoonlijke ambitie, hè. Ik zie mezelf niet tot in lengte van jaren als back rondlopen en met mijn 1 meter 90 en 90 kilo langs de lijn opkomen, ha ha! Dat is het hele verhaal."

Meer berichten