Van Namen mist grote kans bij dammers

  Sport

Barendrecht - In de onderlinge competitie van damvereniging Denk en ZDV leek Ton van Namen op weg naar een sensationele overwinning op koploper Ruud Kloosterman nadat deze ten onrechte teveel risico nam. Helaas kostte een grote fout hem alsnog de partij en kwam Kloosterman met de schrik vrij. In de volgende ronde maakte Kloosterman tegen Nico Groenendijk geen fout en won ook deze partij.

Kamanda Mulaya, die eerder met Groenendijk remise was overeengekomen , verraste Dammis van Oorschot met een fraaie doorbraakcombinatie en verstevigde daarmee zijn tweede plaats op de ranglijst.

Ook Wim IJsselstein deed goede zaken, door achtereenvolgens Gerard Noordhoek en Henk van der Pols ( die eerder had verloren van Van Oorschot ) te verslaan.Gert Ritmeester versloeg Karel Gouman en tenslotte won Gerard Noordhoek van Hemant Bhagwanie , die waarschijnlijk eerder zelf had kunnen winnen. De bovenste plaatsen op de ranglijst worden ingenomen door Kloosterman, Mulaya , Van Oorschot en Groenendijk.

In verband met de geplande jaarvergadering zal komende week geen onderlinge competitie worden gespeeld , in de laatste week van maart wordt de externe competitie afgesloten in en tegen Nieuwland.

Meer berichten