Wouter van er Pas in een coachende rol bij één van de juniorenteams.
Wouter van er Pas in een coachende rol bij één van de juniorenteams. (Foto: PR)

Promotie naar derde divisie is voor Spirit een kwestie van tijd

  Sport

door Jan J. Timmer

De volleyballers van Spirit grepen net mis toen het op promoveren aankwam. In de promotierace moesten de Barendrechts in de play-offs het onderspit delven. Dat de stap omhoog gaat komen, staat voor routinier Wouter van der Pas echter als een paal boven water.

Barendrecht - Spirit Heren 1 kijkt terug op een veelbewogen seizoen waarin trainer/coach Aad Versluis halverwege de competitie de wacht werd aangezegd en het beoogde doel - promotie naar de derde divisie - op het nippertje niet gehaald werd. "Het is natuurlijk nooit leuk dat je tussentijds afscheid moet nemen van de trainer, maar doorgaan was een lastig verhaal omdat de chemie ontbrak."

Veel invloed op de resultaten had de breuk met Versluis overigens niet. Spirit draaide prima mee en bleef in de race om promotie. "Dat we uiteindelijk die cruciale wedstrijd verloren was buitengewoon jammer", aldus Van der Pas. "We zitten nu in de wachtkamer op een mogelijke aanvullingsplek. Mocht er ergens boven ons een team komen weg te vallen dan is de kans groot dat we alsnog promoveren. Dat zou mooi zijn, want ik denk dat we met onze mix van getalenteerde jonge spelers en ervaren krachten prima ons mannetje kunnen staan in de derde divisie."

Van der Pas (33) en de oudere garde van Spirit zien zichzelf als de stimulerende krachten die hun jonge teamgenoten naar een hoger podium kunnen duwen. "Zo zou het scenario er uit moeten zien", glimlacht hij. "Zolang ik nodig ben in het team ga ik volle bak door. Maar stiekem vind ik het ook gaaf als één van die jonge gasten me er uit speelt, ha ha! da's namelijk goed voor de club." Ook binnen de dameslijn van Spirit zijn positieve ontwikkelingen waarneembaar, weet clubman Van der Pas. "Er komt een ijzersterke leeftijdsgroep die op termijn Dames 1 kan gaan halen. Niet voor niets is onze Meisjes A-ploeg uitgeroepen tot meest veelbelovende sportploeg van Barendrecht. na de zomer schuiven ze door naar de senioren, zodat we een talentvol Dames 2 kunnen gaan samenstellen. Ik ben één van de mensen die dat begeleid. Erg leuk om te doen en mijn ervaring en een extra stukje clubcultuur op die meiden over te brengen. Spirit's toekomst ziet er simpelweg goed uit. Ook de dames moeten naar een hoger niveau kunnen doorgroeien. Daar gaan we voor!. Op een gezonde, goede manier. Want ook dat past bij onze vereniging."

Meer berichten