Max van Dijk kijkt met Barendrecht uit naar betere tijden.
Max van Dijk kijkt met Barendrecht uit naar betere tijden. (Foto: John de Pater)

Max van Dijk en Barendrecht kunnen weer vooruit kijken

  Sport

Door Jan J Timmer

Sommige dingen in het leven zie je al van verre aankomen. De degradatie van BVV Barendrecht uit de tweede divisie is er zo een. "De Wet van Murphy in praktijk zegt aanvoerder Max van Dijk.

Barendrecht - Toen Van Dijk (28) met Barendrecht aan het bijna voorbije seizoen begon, had hij het idee dat een eindklassering tussen plaats 8 en 13 haalbaar moest zijn. Oké, Barendrecht had flink wat kwaliteit ingeleverd, maar de groep waar trainer Albert van der Dussen mee aan de slag kon, kon je gerust inschalen als en leuke middenmoter."De praktijk bleek echter anders te werken", verzucht Van Dijk. "Al vroeg in de competitie kon je zien dat we het moeilijk zouden krijgen. We liepen als snel tegen nederlagen op en kwamen, ondanks de enorme inzet van de trainer, onder in de ranglijst terecht. Pech, blessures, afname van zelfvertrouwen en eenheid; het volgde elkaar allemaal op en bleek niet te stoppen, zelfs niet nadat de clubleiding Van der Dussen had vervangen door Jack van den Berg. Beide trainers hebben er alles aan gedaan om het team voor de Tweede Divisie te behouden. Tevergeefs. Nog altijd zeg ik dat degradatie niet nodig was geweest, maar het is wél gebeurd. "

Vechten tegen de bierkaai is zwaar, heeft ook Max van Dijk ondervonden. "Je sport vooral omdat je het leuk vindt, maar de lol gaat er wel af als je steeds verliest. Alles is dan minder leuk Trainen. Spelen. Je komt in een neerwaartse spiraal terecht en bent op een gegeven eer bezig om zélf overeind te blijven dan dat je gericht met je teamgenoten bezig bent. Dat we nu gedegradeerd zijn, is in die zin een opluchting dat we nu weer naar voren kunnen kijken en de tijd hebben om samen een selectie te smeden die een klasse lager het plezier terug vindt en onbevangen kan voetballen. Natuurlijk willen we graag zo snel mogelijk terug naar de tweede divisie, maar je moet ook realistisch zijn. Eerst zullen we moeten bouwen aan een sfeer die ons tot een goed basisniveau en tot presteren in staat stelt. Daarna kun je verder kijken en aan resultaat denken. Wat we in ieder geval niet moeten doen is hoog van de toren blazen. Want ook in de derde divisie kom je gewoon sterke tegenstanders tegen. Daar hoog eindigen is geen vanzelfsprekendheid. Ik denk dat dat besef er zeker is bij Barendrecht. Bescheidenheid siert ons nu. Van daar uit gaan we werken aan een goed team. Zo werkt het."

Meer berichten