Korfballers Vitesse 1 op puntenjacht

  Sport

Barendrecht - Vitesse 1 ontvangt zaterdag koploper Vriendenschaar 1.  De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam, uitkomend in de eerste klasse E, moet winnen in de strijd om de titel, terwijl de Barendrechters broodnodige punten moeten pakken om weg te komen van de laatste plaats. De ploeg heeft slechts één punt behaald, drie minder dan de nummer 7 Sparta Nijkerk.

Na een in puntenaantal zwakke eerste helft van de zaalperiode, hoopt de ploeg van Pieter Korteweg weer eens de volle buit te pakken. Stefan van Helden, speler van Vitesse 1, ziet mogelijkheden: "Uiteraard is Vriendenschaar op papier een betere ploeg, maar wij zijn als ploeg de laatste tijd goed bezig. Als wij met de volle 100 procent spelen, kunnen wij het iedereen lastig maken, dus ook Vriendenschaar".

Terwijl de Barendrechters in de zaal tegenvallen, werden er op het veld op hetzelfde niveau al acht punten behaald. "Op het veld konden we ons eigen spelletje spelen, terwijl we ons in de zaal aan moeten passen aan onze tegenstanders. Daar hebben we moeite mee. Het afrondingspercentage nekt ons nog te vaak, net als persoonlijke foutjes. Die moeten eruit", zegt de 19-jarige Van Helden, die dit seizoen vervroegd de overstap maakte uit de junioren: "Verdedigend heb ik het af en toe nog lastig, vooral met het fysieke aspect, maar aanvallend vind ik dat ik me redelijk staande houd."

De wedstrijd op zaterdag 7 januari begint om 19.15 uur.

(door Jeffrey van der Maten)

Meer berichten