Geslaagd Sportcafé

  Sport

Barendrecht - Afgelopen woensdag was de 10e editie van het sportcafé. Voor ruim 70 sportbestuurders openden initiatiefnemers Rowan Huijgen en Leon van der Wilk samen met burgemeester Van Belzen deze feestelijke jubileumeditie.

Na een interview met de burgemeester had presentator Jos Vis vele vragen over de sportbezuinigingen in Barendrecht aan wethouder Nico Bults. Het mogelijk verdwijnen van het sportgala kwam als rode draad deze avond terug. De sportverenigingen hebben zelf aangeboden om dit te organiseren samen met de gemeente, waarbij een grotere sportvereniging de accommodatie beschikbaar stelt.

Het sportcafé zal hierover nog in overleg treden met de wethouder. Hierna kwam Nienke Timmer als speciale gast aan het woord. Zij is lid van het Nederlands team para atletiek en Nederlands recordhouder en met meerdere Europese medailles op 100 en 200 meter een topatlete.

Nadat er een aantal pitches waren geweest werd Sjoerd van Vilsteren geïnterviewde. Hij was net terug van het WK basketbal 3x3. Deze Barendrechtse topsporter sprak onder andere met trots over de Barendrechtse accommodaties.

Na de pauze waarin volop werd genetwerkt, was er de terugblik door Rowan en Leon op de vorige 9 edities van het sportcafé. Een indrukwekkende lijst van onderwerpen en gasten kwam in deze presentatie voorbij. Tenslotte gingen de bestuurders met elkaar in gesprek over de gewenste onderwerpen om verdere samenwerking en verbetering te bewerkstelligen.

Aan het eind maakte Rowan bekend te stoppen na 10 edities en werd ze in het zonnetje gezet voor haar geweldige inzet. Leon maakte bekend dat Ramon de Bondt, bestuurder ZPB, haar opvolger wordt. Ook deze 10e editie werd uiteraard afgesloten met de sportcafé quiz, deze keer een special.

De avond werd geëindigd met een succesvol optreden van de band Fusion. In december zal de 11e editie van het sportcafé worden gehouden.

Meer berichten