Wim Riegman: "Heren 1 heeft veel geleerd en zal gelouterd terugkomen.'
Wim Riegman: "Heren 1 heeft veel geleerd en zal gelouterd terugkomen.' (Foto: John de Pater)

Hockeyclub Barendrecht wil snel terug naar eerste klasse

  Sport

door Jan J. Timmer

Hockey Club Barendrecht heeft de degradatie van Heren 1 uit de eerste klasse snel verwerkt. "Het ontbrak ons simpelweg aan ervaring", analyseert teammanager Wim Riegman. "Daardoor konden we op cruciale momenten niet doordrukken en liepen we tegen teleurstellingen aan."

Barendrecht - Het zijn grilligheden die bij een jonge ploeg horen, weet Riegman. "Je zag het in diverse wedstrijden terug. Neem bijvoorbeeld ons derde competitieduel met DMHC. We speelden goed en stonden met 2-0 voor om daarna vlak voor tijd toch nog de overwinning uit handen te geven. Dat soort pijnlijke momenten hebben we vaker beleefd, waardoor we relatief vaak gelijkspeelden. Dergelijk puntenverlies heeft met een gebrek aan routine te maken. Tactisch en technisch speelden we over het algemeen goed. Je kunt zien dat de jongens het spelniveau aan kunnen. Alleen die details he, daar zat hem de kneep."

Het is HCB's doel om zo snel mogelijk het verloren terrein te herwinnen. Riegman is er van overtuigd dat de club daar in gaat slagen. "Je zag gaandeweg het seizoen spelers beter worden, ook in conditioneel opzicht. Daarnaast prijzen we ons gelukkig met een trainer/coach als Jorgen Kwinkelenberg. Hij maakt spelers en team écht beter en is buitengewoon sterk in het analyseren van onze tegenstanders. Met de ervaring die het voorbije seizoen is opgedaan verschijnt er na de zomer een meer gelouterde ploeg op het veld. Het is wel spijtig dat Jasper Willems en Sven Sabel aangekondigd hebben te willen stoppen met Heren 1. Hun afscheid betekent een fikse aderlating. Jasper bijvoorbeeld maakte negen seizoenen lang deel uit van Heren 1. het ontbreekt hem nu echter aan tijd om werk en hockey te blijven combineren. Daar staat tegenover dat we in de persoon van doelman Jacco Steijn een ervaren kracht zien terugkeren. Ook mooi is dat er vanuit A1 een aantal veelbelovende spelers aan de selectie wordt toegevoegd. We gaan op 6 augustus onze voorbereiding beginnen met een goede groep, waarmee we ook op de lage termijn onze ambities invulling kunnen geven. Je merkt dat de spelers gretig zijn om er samen met ons iets moois van te maken. Fijn is ook dat de club achter het team staat. Dat merkte je het voorbije seizoen voortdurend. Een hele steun in een sportief moeilijke periode. Een teken van vertrouwen ook. Iedereen bij HCB ziet de potentie van deze groep. Positief!"

Meer berichten