Peter Kranendonk: "TV Smitshoek is een club waar je je snel thuis voelt, zowel op de baan als in het clubhuis" (Foto: John de Pater)
Peter Kranendonk: "TV Smitshoek is een club waar je je snel thuis voelt, zowel op de baan als in het clubhuis" (Foto: John de Pater) (Foto: )

Tennisvereniging Smitshoek zit vol gezelligheid én plannen

  Sport

Jan J. Timmer

Het is goed toeven bij tennisvereniging Smitshoek, verzekert Peter Kranendonk. De Barendrechter kan het weten, want hij is niet alleen al een kleine vijftien jaar lid van de bloeiende club, hij fungeert sinds een half jaar ook als voorzitter van het 390 leden tellende tennisbolwerk.

barendrecht - "Je ziet landelijk een teruglopende tendens in ledenaantallen", weet Kranendonk. "Maar daar heeft onze vereniging geen last van. Met onze vier banen zouden we maximaal vierhonderd leden kunnen herbergen, dus zitten we momenteel bijna vol. Waar die populariteit vandaan komt? ik denk dat de combinatie van gezelligheid en toegankelijkheid een grote rol speelt. TV Smitshoek is een club waar je je snel thuis voelt, zowel op de baan als in het clubhuis. Prettig is daarnaast dat we dankzij onze kunstgrasbanen het hele jaar door kunnen tennissen en we over een geweldige vrijwilligersgroep beschikken en regelmatig leuke activiteiten organiseren. De racketavond op woensdag en de racketmiddag op zondag zijn bij uitstek geschikt om leuke contacten op te doen met andere leden. Daarnaast zijn er de toernooien en kun je hier lekker vrij spelen."

Het voorzitterschap bevalt Peter Kranendonk vooralsnog uitstekend. "Ik ben er in gestapt omdat ik best wat meer wilde betekenen voor mijn club", vertelt hij. "Want ook een vereniging als TV Smitshoek heeft vrijwilligers nodig om de boel draaiende te houden. Ik ben daar één van en ik hoop dat meer mensen dat voorbeeld gaan volgen. We hebben op zich alle taken bemenst, maar het zou fijn zijn als zich extra helpende handen zouden aanbieden. Zo maak je de belasting van vrijwilligers die nu al heel veel doen wat minder groot." Om TV Smitshoek nog aantrekkelijker te maken is het bestuur voornemens om de vier banen van een nieuwe bedekking te voorzien én deels te verplaatsen. "De KNLTB heeft de courts onlangs gekeurd en de conclusie getrokken dat ze nog aan de eisen voldoen, maar over enkele jaren wel vervanging nodig is. Als bestuur willen we onderzoeken we hoe we dit project het kunnen aanpakken. Ons idee is om de banen iets naar achteren te verschuiven, waardoor meer ruimte ontstaat voor het terras. Ook moeten we nog met de leden in gesprek over de ondergrond van de banen. Als het plan klaar is gaan we ermee naar de gemeente. We nemen de tijd om met een zorgvuldig voorstel te komen."

Meer berichten