Meisjes A van Spirit in actie.
Meisjes A van Spirit in actie. (Foto: PR)

Volleybalvereniging Spirit biedt elk type speler volop plezier

  Sport

Jan J. Timmer

Na de geslaagde 11e lustrumviering en een mooie zomer is volleybalvereniging CVV Spirit begonnen aan haar 56e seizoen in Barendrecht. Deze week starten de trainingen zowel in de sporthal Vrijenburgpoort, de Hof van Maxima als in de sporthal Lagewei.

Barendrecht - "Spirit biedt leuk en dynamisch volleybal voor iedereen!"stelt voorzitter Henk de Koning vol enthousiasme. "Naast competitievolleybal op verschillende niveaus kun je bij Spirit ook recreatief volleyballen. Er is een bloeiende jeugdafdeling, met zeven meisjesteams en twee jongensteam in verschillende leeftijdsgroepen. Voor de allerjongsten is er circulatievolleybal CMV. Deze volleybalvorm is bestemd voor kinderen vanaf zes jaar." De kleinste volleyballertjes spelen in teams van vier spelers en krijgen op een speelse manier het spel onder de knie. Ook is er regelmatig aandacht voor SmashBall, een stoere volleybalvorm waar smashen centraal staat. De eerste teams – de heren spelen dit seizoen in de promotie klasse en de dames in de eerste klasse - worden optimaal ondersteund om op een zo hoog mogelijk niveau te presteren. "We hebben voor deze teams dit jaar dan ook uitstekende trainers kunnen aantrekken. Spirit organiseert ook tal van andere activiteiten voor haar leden zoals een supergezellig jeugdkamp, klaverjastoernooien, feestavonden en een groot nieuwjaarstoernooi waar vrienden, familie en collega's van harte welkom zijn om een balletje te tikken."
Elk team binnen Spirit heeft een vaste trainer die verantwoordelijk is voor de invulling van de trainingen en het verbeteren van de technische vaardigheden van de spelers. De trainingen zijn van maandag t/m vrijdag en duren ca 1,5 uur. De hoogste teams en jeugd selectieteams trainen 2 x in de week. Spirit speelt haar thuiswedstrijden in sportzaal 'De Vrijenburgpoort' aan de Hertenburg 32 in Barendrecht. De meeste thuis- en uitwedstrijden worden op zaterdag gespeeld. De recreanten die meedoen aan de competitie spelen hun wedstrijden op een doordeweekse avond. De Koning: "Zin om bij Spirit te komen volleyballen? In dat geval kun je vrijblijvend een aantal keer meetrainen. Jeugd, senioren, recreanten, iedereen is welkom! Als je een keer wilt meedoen, stellen we het op prijs dat je even een mailtje stuurt naar secretaris@cvv-spirit.nl. Dan zorgen wij ervoor dat er iemand is die jou even de weg wijst."

Meer berichten