De Herenploeg C.A.V. ENERGIE promoveerde naar de landelijke tweede divisie (Foto: PR)
De Herenploeg C.A.V. ENERGIE promoveerde naar de landelijke tweede divisie (Foto: PR) (Foto: C.A.V. Energie)

Promotie Herenploeg C.A.V. Energie

  Sport

Ingezonden

Barendrecht - Zondag 8 september is de Herenploeg van atletiekvereniging C.A.V. Energie gepromoveerd naar de landelijke tweede divisie van de competitie van de Nederlandse Atletiekunie. Na een spannende wedstrijd op de eigen kunststofatletiekbaan op het Sportpark De Bongerd behaalden de heren de derde plaats van de promotie-degradatie wedstrijd; de eerste vijf plaatsen gaven recht op promotie.

Door voornoemd resultaat zullen zowel de dames- als herenploeg van de Barendrechtse atletiekvereniging volgend jaar in de landelijke tweede divisie strijden op loopnummers en technische nummers. C.A.V. Energie en in het bijzonder de herentop van de vereniging was afgelopen zondag dolblij met de promotie.

Jeugd

Zaterdag waren er overigens ook uitstekende prestaties van de jeugd te noteren. In Vught streden de jongens C en de meisjes D in de landelijke finale van de competitie. Een competitie waarbij bij de meisjes D 213 teams en bij de jongens C 175 teams mee deden. De jongens eindigden op een negende plaats en de meisjes werden netjes elfde.

Open Zuid Hollandse

Tevens werden op zaterdag de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen voor pupillen (kinderen tot 12 jaar) gehouden bij Energie. Ruim 240 jeugdige atleten streden om Zuid Hollands Kampioen te worden. Maar de 55 jaar jonge atletiekvereniging met een ledenbestand van ruim 875 leden biedt niet alleen plaats aan voor op niveau presterende leden; bij C.A.V. Energie wordt atletiek bedreven op prestatief en recreatief niveau door jong en oud, meisjes en jongens, mannen en vrouwen; de leeftijden van onze actieve leden varieert van 6 tot ruim 80 jaar.

Gavarieerd

Er is sprake van een groot en gevarieerd aanbod aan atletiekonderdelen; zo zijn er loopgroepen op vele niveaus, vele specialisatiegroepen, een triatlongroep (zwemmen, wielrennen en hardlopen) en mogelijkheden voor G-sporters (atleten met een beperking).

Gediplomeerde trainers

Er kan onder leiding van bekwame gediplomeerde trainers getraind worden op loopnummers en alle technische atletiekonderdelen, zoals bijvoorbeeld de werpnummers kogelstoten, kogelslingeren, speer- en discuswerpen; en voorts ook hoog- en verspringen. Voor de jeugd zijn er, afhankelijk van leeftijd en geslacht, trainingsgroepen voor de onderdelen van de meerkamp.

Meer berichten